Volkswagen keeldus brittidele kompensatsioonide maksmisest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: SCANPIX

Volkswageni Suurbritannia kliendid, kelle diiselmootoriga autode heitgaasinäitajaid kontsern vastava tarkvara abil võltsis, jäävad kompensatsioonidest ilma, kirjutab Auto Express.

Eelmise aasta detsembris toimunud pressikonverentsil kinnitas Volkswageni tegevjuht Matthias Müller, et ettevõte teeb tööd selle kallal, et pakkuda kõigile autoomanikele, kelle sõidukite heitgaasinäitajaid ettevõte võltsis, atraktiivset hüvituspaketti.

«Me võime seda nimetada autode väärtuse kahandamise eest tasutavaks kompensatsiooniks,» ütles Müller toona.

Nüüd aga kinnitas kontsern ametlikult, et Briti autoomanikud võivad hüvitustest suu puhtaks pühkida.

«Kompensatsioone ei maksta. Kõik märgid näitavad, et (heitgaaside võltsimine, toim) ei ole mõjutanud autode jääkväärtust,» ütles Volkswageni kõneisik Auto Expressile. Tema sõnul on hüvitamisega seotud segadust tekitanud tõlkevead.

Volkswageni Briti üksuse juht Paul Willis ütles Briti keskkonnakomisjonis peetud ettekandes, et selleks, et maksta kompensatsioone, peab kõigepealt olema ka tekitatud mingi kahju.

«Praegu ma ei näe, et me oleks kahju tekitanud. Meie inseneride sõnul ei ole muutunud  ei autode sõidumugavus ega kütusekulu,» väitis Willis. «Seega seisnab ainuke küsimus autode jääkväärtuses. Mina ei ole hetkel näinud ühtegi selget tõendit, mis viitaks autode jääkväärtuse vähenemisele. Seega, kui ma ütlen, et pole mingit kahju, siis pole ka vajadust kompensatsioonide järele,» väitis Willis.

Ta lisas, et mõnel juhul on siiski vajalik pakkuda sõidukiomanikele teatavat tuge ning ettevõte on nõus seda hea tahte väljendusena ka tegema – näiteks kui autoomanik elab kauges maapiirkonnas ning peab tegema kulutusi lähemasse autotöökotta jõudmiseks, kus tema heitgaasinäitajad korda seadistatakse.

Kui võltsitud heitgaasinäitajatega autode ostjad saavad Volkswagenilt USAs 1000 dollari väärtuses kinkekaarte, siis Suurbritannias pakub ettevõte teistsugust hüvitust. Nimelt on võimalik autoomanike pereliikmetel, kes elavad temaga samal aadressil, saada uue Volkswageni ostmisel 400-1500 naela suurust allahindlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles