Aasta esimene suurem iduinvesteering: ühisrahastusplatvorm sai 600 000-eurose rahasüsti

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti idufirma Investly sai 600 000-eurose rahasüsti Austria suurimalt riskikapitalifondilt Speedinvest ning plaanib saadud raha abil arendajaid juurde palgata ja välisturgudel ringi vaadata.

«Pärast rahanduskriisi on paljud rahastusmeetmed väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks raskemini kättesaadavaks muutunud: kinnisvara tagatise puudumisel on välise finantseeringu hankimine keeruline just väikeettevõtjatele. Samas seisavad paljudel eraisikutel ja investeerimisfirmadel säästud pangakontol sularahas, sest hoiuste ja investeerimisfondide tootlikkused on vähenenud,» ütles ettevõtte asutaja ja tegevjuht Siim Maivel.

Investly eesmärgiks on need kaks poolt oma online-platvormil ühendada ning võimaldada eraisikutel ja investeerimisfirmadel ettevõtteid otse rahastada.

Ettevõttesse rahasüsti teinud Speedinvest on Austria kapitalil põhinev riskikapitalifond, mis investeerib paljulubavatesse varajases staadiumis olevatesse idufirmadesse üle Euroopa.

Speedinvesti partner Stefan Klestil on tuntud investeeringute poolest rahandustehnoloogiasse, näiteks on ta toetanud Londonis baseeruvat Curve’i, Saksamaalt alguse saanud Wirecardi ja number26 ning Soome ettevõtet Holvi.

Klestili sõnul on Eestist pärit idufirmad väljaspool muljet avaldanud just tehnoloogiliste rakenduste poolest.

«Investly näol on tegu lahendusega, mis suudab ettevõtete rahastuse oluliselt kättesaadavamaks ja mugavamaks muuta,» ütles Klestil. «Näeme, et suudame oma võrgustiku ja kogemustega Investly rahvusvaheliseks edulooks kujundada.»

Saadud investeeringuga palgatakse meeskonda juurde tehnoloogiaspetsialiste ning tarkvaraarendajaid, et viia tootearendus järgmisele tasemele, ning ühtlasi valmistutakse laienemist järgmistele sihtturgudele.

Investly on turul olnud alates 2015. aasta algusest ning tänaseks on nende abil rahastuse saanud 16 ettevõtet rohkem kui 300 erinevalt investorilt.

Tegemist on teise suurema selleaastase investeeringuga Eesti iduettevõtetesse - kiireid pankadevahelisi rahaülekandeid vahendav start-up-ettevõte TransferFast kaasas aasta esimestel päevadel lõppenud teise investeeringute vooruga investoritelt 150 000 eurot ning plaanib selle toel samuti laienemist välismaale. Tallinnas Tehnopolis tegutseva ettevõtte teatel on koos möödunud kevadel saadud investeeringuga tänaseks investoritelt kaasanud 250 000 eurot.

Möödunud aastal kaasasid Eesti päritolu iduettevõtted kokku enam kui 95 miljonit eurot investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles