Apple hakkab iTunes Radio teenuse eest raha küsima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i pood Chicagos
Apple'i pood Chicagos Foto: SCANPIX

Apple teatas reedel kasutajatele saadetud meilis, et lõpetab 28. jaanuarist reklaamivaba iTunes Radio striimimisteenuse pakkumise, kirjutab Ars Technica.

Apple Music kasutajad saavad jätkata iTunes Radio sarnaste, artistidel või muusikapaladel põhinevate raadiojaamade loomist, kuid nad peavad tasuma selleks teenuse standardset 9,99 dollari suurust kuutasu.

Need, kes soovivad sarnast teenust tasuta kasutada, suunatakse kuulama raadiokanalit Beats 1, mille Apple tõi turule koos oma Apple Music teenusega eelmisel aastal.

Apple tutvustas iTunes Radiot 2013. aastal koos iOS7 operatsioonisüsteemiga. Selle suurim hüve seisnes kuulatavate lugude ostmise hõlpsuses – kui raadiokanalist kostus meelepärane lugu, sai selle otselingiga iTunes Store´ist osta ja oma muusikakollektsiooni lisada. Samas ei olnud see mõeldud alternatiiviks striimimiskanalitele nagu Spotify või Rdio, millega konkureerivaks teenuseks ongi mullu tutvustatud Apple Music.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles