Telia rändlustasuta mobiilipakett on nüüd avatud

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Eesti juhid tänasel pressikonverentsil
Telia Eesti juhid tänasel pressikonverentsil Foto: Aivar Pau

Telia Eesti tõi täna esimesena Eestis turule lähiriikides rändlustasuta mobiilse interneti paketi ning avas selle võimaluse automaatselt senistele Mobiilse elu paketi kasutajatele.

Mobiilse elu paketi puhul saavad inimesed ise valida, kui suures mahus kõnesid, sõnumeid ja internetti nad soovivad ning jagada mobiilse interneti mahtu kuni viie seadme vahel. Tänasest saavad selle paketi senised ja uued kliendid uuendusena kasutada valitud paketi raames ja lisatasusid maksmata internetti ka Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras.

«Senistele Mobiilse elu klientidele hakkab uus teenus kehtima automaatselt, tuleb vaid üle vaadata, et rändlusteenus oleks avatud,» ütles Telia Eesti juhatuse liige Piret Mürk-Dubout. «Hinnad tänase päeva seisuga muutunud ei ole, lihtsalt rändlusteenuste tariifid kaovad ära ja jäävad vaid Eesti tariifid.»

Kuutasud on teenusel alates 4,99 eurost ja lõpetades 29,99 euroga. Odavaima paketi kuumahuks on siiski vaid väga väike ja mittejagatav 0,25 GB, suurimaks kuumahuks on 48 GB.

Paketile rakendub maksimaalne võimalik üles-ja allalaadimise kiirus, mis Telia võrgus võimaldab 4G nutiseadmega kasutada kiiruseid kuni 300Mbit/s alla ja 50 Mbit/s üles ning 3G nutiseadmega kuni 21,6Mbit/s alla ja 5,7Mbit/s üles.

Koduinternet üle õhu

Uudsena tõi Telia täna välja ka koduinterneti teenuse neile, kellel kaabliga internetühendust luua pole võimalik. Teenus toimib nende jaoks üle 4G võrgu. Erinevus tavalise mobiilse interneti paketiga seisneb selles, et puudub igakuine mahupiirang, kiirus on piiratud 20 Mbps ning vajalik on spetsiaalne ruuter. Paketi osaks on ka kodune TV-teenus, mille sisu on suures osas sarnane praeguse minuTVga, kuid kanalitest on sellega võrreldes juures TV3 ja TV6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles