General Motors omandas Uberi konkurendi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi, Lyfti ja Sidecari vastane taksojuhtide protestiüritus Washingtonis 2014. aastal
Uberi, Lyfti ja Sidecari vastane taksojuhtide protestiüritus Washingtonis 2014. aastal Foto: SCANPIX

USA autotootja General Motors ostis üles detsembris pankrotistunud transpordivahendusettevõtte Sidecar, kirjutab Ars Technica.

Esimesel jaanuaril uste sulgemisest teatanud Sidecar asutati San Franciscos 2011. aastal ning ettevõttesse oli raha paigutanud teiste hulgas ka Virgini äriimpeeriumi asutaja Richard Branson ja Google´i investeerimisüksus Google Ventures. Kui palju pidi General Motors Sidecari tehnoloogiate eest välja käima, ei ole avalikustatud.

Tundub, et General Motors on vägagi huvitatud Uberi globaalse turuliidri rolli kõigutamisest. Nimelt on ühe kuu jooksul juba teise korraga, mil maailma üks suurimaid autotootjaid teatab transpordivahendussektorisse investeerimisest.

Jaanuari avalikustas GM plaani investeerida 500 miljonit dollarit Uberi suurimasse konkurenti Lyft, et asuda koos looma isejuhtivate autode võrgustikku.

Täna tuli ettevõte turule uue autojagamisteenusega Maven, mille abil on inimestel võimalik General Motorsi autosid rentida sarnaselt juba eksisteerivatele teenustele nagu Zipcar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles