Eestlaste endi loodud mäng juhib siinset äpiedetabelit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Pedaja mobiiliäpi Sneaky Nerd reklaamis
Lauri Pedaja mobiiliäpi Sneaky Nerd reklaamis Foto: Kaader videost

Ei juhtu just sageli, et Eesti äpiloojate enda toodang maailma suured tegijad troonilt lükkab, kuid nüüd on see juhtunud ja juba mitmendat päeva juhib Eesti iPhone'i kasutajate allalaadimiste edetabelit eestlaste endi loodud mäng Sneaky Nerd.

Keskkonna App Annie edetabelist selgub nimelt, et mäng edestab näiteks selliseid üleilmselt tuntud teenusterakendusi nagu Netflix, Messenger, YouTube või Facebook. Võib olla on asi ka selles, et kõik eeltoodud äpid on inimestel oma iPhone’ides lihtsalt juba olemas.

Igal juhul on mängu Sneaky Nerd loonud Eesti oma firma Global Games OÜ ning rakendus on täiesti tasuta ja midagi ei saa ega pea juurde ostma ka mängimise ajal.

«Oleme viimase paari aastaga näinud, et mobiilimängude valdkonnas toimuvad pidevalt suured muutused ning keegi tegelikult ei tea, mis on see järgmine mäng, mis inimestele meeldib. Mängu idee tekkis meil enne jõule oma meeskonna ringis, kui mõtlesime, et pakume inimestele midagi täiesti uut,» ütles Postimehe tehnikaportaalile ettevõtte üks asutajatest Madis Alesmaa.

Mäng on tasuta saadaval nii Google Plays kui App Stores. Selle reklaamklipi valmimisel osales ka staarjuuksur ja näitleja Lauri Pedaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles