TeliaSonera lubab Tallinnas kahe aasta pärast 5G võrku

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera tegevjuht Johan Dennelind.
TeliaSonera tegevjuht Johan Dennelind. Foto: Maja Suslin / TT / Scanpix

Ericsson ja TeliaSonera teatasid täna strateegilise partnerlusleppe sõlmimisest 5G võrgu väljaarendamiseks. Kava kohaselt saavad kliendid Stockholmis ja Tallinnas 5G teenused kasutusele võtta aastal 2018.

TelisaSonera ja Ericsson töötavad välja 5G kasutusvõimalusi ja teenuseid puudutavad stsenaariumid, mis hõlmavad nii kommunikatsiooni kui ka asjade interneti (IoT) valdkonda, teatas TeliaSonera. Ettevõtte teatel tuuakse 2018. aastal klientideni esimesed 5G teenused, kus on omavahel seotud TeliaSonera võrk ja Ericssoni tehnoloogia.

«Stockholm ja Tallinn kuuluvad maailma kõige paremate võrguühendustega linnade hulka ja nüüd viime me need linnad järgmisele tasandile. 5G võimaldab täiesti uut kvaliteeti innovatsioonis, ökosüsteemides ja klienditeenustes. Ootan väga suure põnevusega seda, kuidas Stockholm ja Tallinn 5G kasutusele võtavad,» ütles pressiteate vahendusel TeliaSonera tegevjuht Johan Dennelind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles