Androidi platvorm on Google´ile teeninud 22 miljardit dollarit kasumit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i uusima Androidi-versiooni maskotiks on vahukommi kandev Androidi-mehike.
Google'i uusima Androidi-versiooni maskotiks on vahukommi kandev Androidi-mehike. Foto: androidcentral.com

Tarkvarafirma Oracle esindaja sõnul on operatsioonisüsteem Android Google´ile ülikasumlik projekt - tänaseks 31 miljardi dollarilise kogukäibe juures on kasumiks 22 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Vastavad numbrid käidi Oracle´i juristi poolt välja kohtusaalis seoses ettevõtete vahelise kohtuasjaga. Nimelt süüdistab Oracle Google´it Androidi arendamiseks ettevõtte Java tarkvara tasuta kasutamises, samas kui selle abil teenitakse kümneid miljardeid dollareid kasumit.

Google teatas, et kuigi nad ei kinnita Oracle´i uurimistöö tulemusena välja käidud finantsandmeid, ei oleks neid tohtinud avalikustada, see mõjub Google´i ärile selgelt negatiivselt.

Google ise ei ole kunagi oma majandustulemuste ülevaadetes Androidi näitajaid eraldi kajastanud.

Google teenib 2008. aastal lansseeritud Androidi operatsioonisüsteemiga raha kahel viisil: esiteks kuvavad Androidi telefonid Google´i vahendatavaid reklaame ning teiseks sissetulekuallikaks on mobiilirakendustepood Google Play.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles