Netflix külvas geopetturid üle esimese kuulirahega

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflix.
Netflix. Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

Kassi ja hiire mäng voogesitusettevõtte Netflix ja oma asukohariiki luiskavate klientide vahel sai täna lõpuks alguse Austraalias.

Netlfix teatas möödunud nädalal, et hakkab tõrjuma tarkvarasid ja lahendusi, mis aitavad klientidel vaadata sisu,  mis ei ole mõeldud nende asukohariigis näitamiseks. Nüüd teataski Austraalia virtuaalse privaatvõrgu (VPN) teenuse pakkuja uFlix, et videoteenus on asunud osasid selle kliente blokeerima.

uFlixi teenuseid kasutavad kliendid said nimelt oma ekraanile teatise «Paistab, et kasutate unblockerit või Proxyt. Palun lülitage need välja ja proovige uuesti.»

Asjatundjate hinnangul tuvastab Netflix VPN-id ja proxyd lihtsalt teenusepakkujate IP-aadressi järgi ja lisab need mustadesse nimekirjadesse. Nende tarkvarade tööpõhimõte seisneb nimelt selles, et inimesed kasutavad teenuseid läbi teistes riikides asuvate arvutite.

TorGuardi nimeline VPN teatas seepeale, et Netflixi võitlus on mõttetu, kuna serverite ja arvutite IP-aadressi vahetamine on lihtsaimast lihtsam ning seda ka vajadusel tehakse.

On arvatud, et Netflix alustas geopetturite vastu võitlust eesmärgiga näidata sisutootjatele vähemalt oma tahet pettustega võidelda ja mitte saada süüdistusi autoriõiguste rikkumises.

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles