Daimleri juht: Apple ja Google on autode arendamisel arvatust palju edukamad

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieter Zetsche.
Dieter Zetsche. Foto: SCANPIX

Autotootja Daimleri tegevjuht Dieter Zetsche ütles Saksamaa väljaandele Bild am Sonntag, et tehnoloogiaettevõtted Apple ja Google on teinud oma autode arendamisel väga suuri edusamme.
 

Kui Google´i isesõitvate autode projekt on juba mitu aastat kalevi alt väljas, siis Apple ei ole kunagi ametlikult oma elektriautode projekti olemasolu kinnitanud.

Daimleri juht oli Apple´i ja Google´i kiirest arengust üllatunud.

«Ma mõistsin, et need ettevõtted suudavad teha palju rohkem ning teavad palju rohkem kui ma varasemalt oleks osanud oodata. Samal ajal hindavad nad ka meie saavutusi palju rohkem, kui me seni arvasime,» ütles Zetsche oma hiljutist reisi Silicon Valley´sse kommenteerides.

Räniorus kohtus Zetsche koos mõnede teiste Daimleri tippjuhtidega kokku üle 70 ettevõtte esindajatega.

«Meil olid ka mõned väga konkreetsed läbirääkimised. Ma ei ütle midagi nende sisu kohta. Me ei tulnud Silicon Valley´sse ainult sellepärast, et seal on innovatiivne keskkond. Seda me teadsime juba varemgi. Ma tahtsime näha, mis seda keskkonda tagant tõukab ning mida kõike saab selle abil luua,» ütles Zetsche, kinnitades, et kohtus ka mõnede väiksemate autosektoris tegutsevate idufirmade juhtidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles