Tesla Model S oli USAs mullu müüduim luksusauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S
Tesla Model S Foto: SIPA / SCANPIX

Elektriauto Tesla Model S oli eelmisel aastal USA turul kõige populaarsem premium klassi luksusauto, kirjutab Clean Technica.

Nagu üldiselt teada, ei avalikusta Tesla oma autode riigipõhiseid müügi- ega tarnenumbreid. Sellegipoolest on mitmed analüütikud erinevaid metoodikaid kasutades välja arvutanud Model Si koduturu müüginäitajad. Näiteks portaali EV Obsession hinnangul leidsid mullu USAs uue omaniku kokku 26 556 Model Si. Kõige madalam näitaja, mida erinevate uuringute põhjal on pakutud, on 24 200 autot, mis on samuti piisav, et tõsta Model S USAs luksusautode klassi müüduimaks autoks. See tähendab, et elektriauto näitas koha kätte näiteks Mercedese S-klassile, BMW kuuendale ja seitsmendale seeriale, Audi A7le, Audi A8le ja Porsche Panamerale.

Veel 2014. aastal oli Model S 18480 müüdud autoga teisel kohal ning Mercedese lipulaev 25 276 sõidukiga esimesel positsioonil.

Mullu müüdi teisele kohale taandunud S-klassi müüdi USAs kokku aga vaid 21 934 eksemplari, BMW 7. seeriat 9292 ning 6. seeriat 8146 eksemplari. Viiendalt kohalt leiab Audi A7 7721 müüdud autoga, kuuenda positsiooni hõivanud Lexus LSi vastav näitaja oli aga 7165.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles