Spotify hakkab videoid näitama

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify
Spotify Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Maailma suurim muusika voogesituse teenus Spotify laieneb konkurentsi survel videoärisse ning asub juba sel nädalal esimestes riikides vahendama partnerite videoid

Videosisu saavad esimesena vaadata Androidi kasutajad USA-s, Suurbritannias, Saksamaal ja Rootsis, iOS’i kasutajad peavad ootama järgmise nädalani, kirjutab The Wall Street Journal.

Esimesed teenuses kuvatavad videod pärinevad teiste seas sellistelt stuudiotelt nagu BBC, ESPN, Vice Media ja Maker Studios.

Spotify teatas plaanist asuda videoteenuseid pakkuma möödunud aasta mais, kuid otsis siiani selleks sobivaimat lahendust. Tõenäoliselt saab pakutav videovalik olema kuidagi seotud konkreetse kasutaja kuulatava muusika ja maitseeelistustega.

Spotify on konkurentsi survel toonud oma teenusesse mitmeid suuri uuendusi. Näiteks pidudel kasutamiseks mõeldud DJ-režiim ja kasutaja muusikaeelistustest lähtudes kohalike kontsertide pakkumine.

Tuntud helide keskkond SoundCloud andis eile välja arvutitele mõeldud rakenduse SoundNode, mis on üheks märgiks konkurentsi kasvust muusikastriimimise äris. Videomaailmas ootavad teda ees aga sellised gigandid nagu YouTube, Facebook ja Snapchat.

Rootsi päritolu muusikateenuse Spotify väärtuseks hinnatakse hetkel 8.5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles