Eesti aasta auto 2016 on Škoda Superb

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Škoda Superb
Škoda Superb Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Eesti autoajakirjanikud valisid heitgaasiskandaali tingimustes 16. korda välja aasta autot ning sel aastal tuli võitjaks Škoda Superb, mis pälvis Eesti aasta auto tiitli ka 2009. aastal.

Škoda lipulaevast sai Volkswagen Golfi järel konkursi teine kahekordne võitja ning ühtlasi õnnestus Škodal esimese automargina neljandat korda esikoht võtta. Punktide kokku lugemine kinnitas oletust, et sel korral ongi parimad šansid kahel VW kontserni esindajal – enamik maksimumpunkte kippus jagunema Škoda Superbi ja VW Passati vahel, kirjutab aasta auto valimist vedanud Tehnikamaailm.

Kahe suure rivaali taga jäi mõneti tänamatult varju tihe konkurents kolmandale kohale. Lõpuks pani rivaalidest enam maksimumpunkte noppinud Volvo XC90 Hyundai Tucsoni ja Ford Mondeo ees siiski oma paremuse maksma. Kuuenda kohaga leppis sel korral Honda HR-V.

«Täpselt sel hetkel, kui me aasta autot hakkasime valima, oli käimas DieselGate'i skandaal ja keegi ei teadnud, kuhu me välja jõuame,» tõdes ETV saates «Ringvaade» finaliste tutvustanud ajakirja Tehnikamaailm peatoimetaja Tõnu Ojala.

Ojala sõnul oleksid ajakirjanikud võinud küll heitgaasiskandaali tõttu kedagi välja jätta, aga seekord on sees ikkagi nii Škoda kui Volkswagen – mineviku pattude pärast kedagi nuhtlema ei hakatud.

Mis puutub Superbi, siis pidasid ajakirjanikud Ojala arvates ilmselt tema hinnasuhet sobivamaks - selle konkreetse raha eest saab natukene rohkem autot kui Volkswageni puhul.  Ojala enda eelistus kaldus Passati poole.

Aasta auto finaali pääsesid kuus autot:

1. Škoda Superb

2. Volkswagen Passat

3. Volvo X90

4. Hyundai Tucson

5. Ford Mondeo

6. Honda HRV

Olgugi et esikohavõitjaid saab olla vaid üks, tuleb silmas pidada, et kokku mainiti avavoorus enam kui 30 autot ning juba kuue parema sekka pääsemine on selge võit. TOP6-le järgnesid napilt joone alla jäänud Subaru Levorg ja Opel Corsa, ohtralt leidsid äramärkimist ka Hyundai i20, Škoda Fabia ja Mazda CX-3.

Eelmisel aastal pälvis Eesti aasta auto tiitli Renault pisiauto Twingo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles