Tulevik on tagasi: legendaarset DeLoreani hakatakse uuesti tootma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DeLorean DMC-12
DeLorean DMC-12 Foto: SCANPIX

Järgmise aasta algusest hakatakse uuesti tootma 1980ndate kultusfilmis «Tagasi tulevikku» ajamasina osa etendanud sportautot DeLorean DMC-12, kirjutab autouudiste portaal Jalopnik.

Legendaarne sõiduk oli 1975. aastal asutatud DeLorean Motor Company ainuke tootmisesse jõudnud mudel. Kuigi ettevõte ise läks juba 1983. aastal pankrotti, on aastakümnete jooksul tehtud mitmeid katseid DMC-12 uuesti tootma hakata.

1997. aastal ostis Texases loodud uus ettevõte DeLorean Motor Company autotootjalt üles kõik tema ladudesse seisma jäänud detailid ja osad, millest on firma sõnul võimalik kokku panna umbes 300 DMC-12.

Hiljuti muutus USAs seadusandlus, mis muutis võimalikuks DeLoreani uuesti tootma hakata. Nimelt ei pea 25 aastaste ja vanemate autode replicaid väikeste mahtudega tootvad ettevõtted enam oma tegevuses vastama samadele standarditele nagu miljoneid sõidukeid oma tehastest välja laskvad autoturuliidrid. Sellega seoses lõdvendati ka mõningaid keskkonnasäästlikkusega seotud piiranguid. Näiteks peavad nüüdsest järeletehtud autode heitgaasinäitajad vastama mitte tänapäevastele normidele, vaid normidele, mis kehtisid järeletehtava sõiduki tootmise ajal.

DeLorean Motor Company teatas, et tänu seadusemuudatusele hakatakse uusi DeLoreane tootma juba järgmise aasta alguses. Kokku valmib 300 sõidukit, mille müügihind peaks jääma alla 100 000 dollari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles