Transferwise´i kahjum oli mullu käibest suurem

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise asutaja Taavet Hinrikus.
TransferWise asutaja Taavet Hinrikus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mulluses rahastusvoorus investorite poolt miljardile dollarile hinnatud  Transferwise´i käive oli eelmise aasta märtsis lõppenud finantsaastal 9,7 miljonit naela (12,7 miljonit eurot) ning kahjumiks 11,4 miljonit naela (14,9 miljonit eurot), kirjutab Business Insider.

Võrreldes 2014. aastaga on eestlaste poolt asutatud idufirma käive viiekordistunud - toona oli vastav näitaja 1,9 miljonit naela.

Kahjumi põhjustas kulude hüppeline kasv. Administratiivkulud kasvasid 2014. aasta 3,5 miljonilt naelalt 17,8 miljonile naelale, seda tõenäoliselt tänu suurejoonelistele reklaamikampaaniatele ning rahvusvahelisele laienemisele.

Transferwise´i kõneisik ütles Business Insiderile, et tegu oli ootuspäraste numbritega ning ettevõte laieneb uutele turgudele, kus on kasutusel uued valuutad. Eelmisel aastal jõudis Transferwise lõpuks ka USA turule.

Eelmise aasta lõpus Postimehele antud intervjuus rääkis ettevõtte asutaja Taavet Hinrikus, et Transferwise võiks olla ka kasumis, kuid praeguses arengufaasis panustatakse selle asemel kasvule.

«See, kas TransferWise ettevõttena on kasumlik või mitte, on meie enda valida. Vilju saab lõigata siis, kui oled enne pannud midagi idanema. Kui lõpetame täna investeerimise, siis on selle tulemus, et võime olla kasumlikud, aga pikas perspektiivis kasvame vähem. Selge on see, et mingi hetk peab kogu TransferWise olema kasumlik, aga see oleneb sellest, mis ajahorisondis me mõtleme ja mida me prioriseerime,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles