Microsofti nutitelefonide müük vaagub hinge

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumia 950
Lumia 950 Foto: Microsoft

Maailma suurim tarkvarafirma Microsoft suutis eelmise aasta viimases kvartalis müüa vaid 4,5 miljonit Windows Phone platvormi kasutavat Lumia nutitelefoni, mis on 57 protsenti vähem kui tunamullu samal ajal, kirjutab The Verge.

Microsoft tutvustas Windows Phone´i alternatiivina turuliidritele iOSile ja Androidile viis aastat tagasi. Tänaseks on selge, et ettevõte on sellega läbi kukkunud. Kui 2014. aasta jõulukvartalis suutis Microsoft müüa 10,5 miljonit nutitelefoni, siis aasta hiljem kahanes see number 4,5 miljonini.

Uuringufirma IDC andmetel müüdi 2015. aasta neljandas kvartalis kokku 400 miljonit nutitelefoni, mis teeb Microsofti turuosaks veidi üle ühe protsendi.

Kokku on Microsoft ja Nokia turul tegutsetud aastate jooksul müünud vaid 110 miljonit Windows Phone´i kasutavat Lumiat, samal ajaperioodil on uue omaniku leidnud aga kokku 4,5 miljardit Apple´i iOSi ja Google´i Androidi platvormi kasutavat seadet.

Päästerõngast ei ole kuskil näha - viimati esitletud lipulaevad Lumia 950 ja 950XL said tehnoloogiameedialt pigem kehva arvustuse, lisaks on neis jooksva Windows 10 tarkvaraga täheldatud mitmeid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles