Land Rover lõpetas legendaarse Defenderi tootmise

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II juhtimas 2000. aastal oma lemmikautot Land Rover Defender 110.
Kuninganna Elizabeth II juhtimas 2000. aastal oma lemmikautot Land Rover Defender 110. Foto: SCANPIX

Käesoleva nädala alguses veeres Inglismaa keskosas Solihulli linnakeses asuvast tehasest välja viimane Land Rover Defender. Üks ajastu sai sellega lõpu, kirjutab Autocar.

Oma pika eluea jooksul on Defenderit müüdud miljoneid eksemplare kõikjal maailmas. Aastakümneid suuremate muudatusteta toodetud rohmakas sõiduk on saanud usaldusväärsuse, töökindluse ning kõikvõimalikel maastikel hakkama saava auto sümboliks.

Vaid vähesed autod on suutnud leida endale nii erinevate taustadega omanikke. Defender oli aastakümnete soositud nii Briti kuningliku pere, sõjaväe, kui ka põllumeeste seas.

Land Rover teatas Defenderi tootmise lõpetamise plaanidest juba 2013. aastal. Esialgsete kavade järgi pidi viimane Defender tehasest lahkuma eelmise aasta oktoobris, kuid hiljem otsustati legendaarsele autole veel mõned kuud armuaega lisaks anda.

India autotootja Tata Motorsi omanduses Land Rover on lubanud 2018. aastaks Defenderi asemele tuua uue mudeli, mille tootmine ja kasutamine peaks olema eelkäijast palju kuluefektiivsem.

Vaata ka Defenderi ajalugu kokku võtvat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles