Telia käive kasvas mullu 2,4 protsenti

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Eesti logo.
Telia Eesti logo. Foto: Telia Eesti

Telia Eesti (endine Eesti Telekom) netokäive kasvas möödunud aastal 2,4 protsenti tasemeni 289 miljonit eurot (2,692 miljardit Rootsi krooni) ning EBITA langes 4,5 protsenti tasemele 30,3 protsenti.

Telia emafirma TeliaSonera teatel kukkus samas Telia Eesti teenustekäive aasta jooksul 0,6 protsenti, sh neljandas kvartalis aastatagusega võrreldes 4,4 protsenti, ning seda peamiselt reisil kasutatavate teenuste nõudluse vähenemise tõttu. Samas kasvas nõudlus andmeside teenuste järele ning käibe kasv selles segmendis oli  neljandas kvartalis3,4 protsenti.

«„Aasta kokkuvõttes tegime tubli tulemuse ning säilitasime oma turuosa kõigis fookusvaldkondades. Seejuures on märkimisväärne, et paralleelselt oma igapäevatööga valmistasime selle aasta alguseks ette ka värske brändiga seotud tegevusi,» ütles Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg.

Telia mobiilside klientide arv ulatus aasta lõpus 890 000-ni. Enam kui 22 000 kliendi võrra suurenes lepinguliste mobiiliteenuste kasutajate arv, mobiilse interneti kasutajate hulk suurenes aastaga aga 36 000 kliendi võrra. Seejuures on Telia mobiilse andmeside kasutajate lõikes 54 protsendiga selge turuliider.

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) poolt novembris tehtud mobiilse interneti kiiruste mõõtmised Telia, Elisa ja Tele2 võrgus näitasid, et Telia võrgus on suurimad keskmised alla- (52 Mbit/s) ja üleslaadimise (25,4 Mit/s) kiirused. Lisaks on Telial TJA hinnangul riigi parim 4G võrgu katvus.

Telia lairiba internetiühenduste arv ulatus aastai lõpuks 231 000 kliendini. Aastaga suurenes klientide arv 7000 võrra. Lairiba segmendis hoiab Telia 58%-ga kindlalt turuliidri positsiooni.

Koos koduinternetiga kasvas eelmisel aastal 8000 kliendi võrra ka Telia TV kasutajate arv, ulatudes aasta lõpus 174 000 kliendini.

Elisa Eesti käive kasvas mullu 0,2 protsenti ja Tele2 Eesti käive 4 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles