Allikad: Apple loodab aasta pärast välja tulla kauglaaditava iPhone’iga

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone
iPhone Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Apple on oma USA ja Aasia parteritega asunud välja töötama täiesti uut juhtmevaba laadimistehnoloogiat ja loodab seda kasutavate seadmetega välja tulla juba 2017. aastal.

Plaanide kohaselt vabastaks see tehnoloogia iPhone’ide ja iPadide kasutajad nii juhtmega laadijaist kui senistes juhtmevabadest laadimisplaatidest. Suurimaks tehniliseks väljakutseks on seejuures võimsuse kadu vahemaal laadimispunktist seadmeni ning sellega seoses pikenev laadimisaeg, vahendab Bloomberg arendustega lähedalt kursis oleva allika infot.

iPhone’i ja iPadid annavad Applei käibest enam kui kaks kolmandikku ning uus tehnoloogia võib olla ettevõtte uueks eduvõtmeks vaikselt rahuneval mobiiliturul.

Maailma tuntuimas juhtmevaba laadimise pioneeri on hetkel kiibitootajad Broadcom ja Qualcomm. Juhtmevaba laadimine on saanud tavapäraseks mitmete juhtivade mobiilitootjate toodetel, kuid hetkel peavad need veel laadimisalusega kontaktis olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles