EMT võrgurikke tõttu oli häiritud 750 000 kliendi mobiilside

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti suurima mobiilsideoperaatori EMT tuumikvõrku tabas eile hommikul veidi enne kümmet rike, mille tõttu oli ennelõunal umbes pooleteise tunni jooksul häiritud ligikaudu kolmveerandi miljoni kliendi sideühendus.


Kuna tuumikvõrguga on seotud ka kõik teised võrgukihid, lõi rike rivist välja nii EMT GSM-võrgu kui ka mobiilset internetti võimaldava 3,5G-võrgu. Seetõttu polnud mobiilsideoperaatori klientidel võimalik teha kõnesid, saata SMSe ega kasutada mobiilset internetti.

Kella 11ks suutis ettevõte taastada osa oma võrgu tööst ja GSM-võrgust sai taas välja helistada nii teistesse mobiilivõrkudesse kui ka lauatelefonidele, samuti sai saata SMSe.

Pärastlõunaks oli ettevõte taastanud ka oma 3,5G-võrgu töö mujal Eestis peale Tallinna. EMT avalike suhete juht Kaja Sepp märkis, et pealinnas taastus 3,5G-võrgu töö kella poole viie paiku õhtul.

Samas kurtsid mitmed EMT kliendid, et probleeme helistamisega tuli ette ka pärast seda, kui operaatori teatel rikked kõrvaldatud olid.

Mis oli EMT tuumikvõrgu rikke põhjuseks, ei osanud Sepp eile õhtul veel öelda. Tema hinnangul peaks täpne põhjus selguma paari päeva jooksul.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles