Video: Renault pakub superautoga Prantsuse politseile mõtteainet

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Sport RS 01 Inteceptor
Renault Sport RS 01 Inteceptor Foto: Renault

Prantsuse autotootja Renault filmis võidusõidulegendi Jean Ragnotti osalusel video, kus politseivärvides RS 01 Interceptor ohjeldab suuremate probleemideta mootorratturist kiiruseületajat, vahendab Digital Trends.

Kuigi tegu oleks kõigile kiirust armastavatele autojuhtidele ja mootoratturitele paraja nuhtlusega, ei plaani Prantsusmaa politseijõud hetkeseisuga siiski RS 01 Interceptorit oma autoparki lisada. Selle asemel tuleb neil ka edaspidi liiklust ohjata Renault Megane´ide ja Peugeot erinevate sõidukitega.

RS 01 Interceptor kasutab Nissan GT-Rist tuttavat V6 topeltturboga mootorit, mille võimsus küündib üle 500 hobujõu. Šassii on süsinikfiibrist ning auto aerodünaamiline surujõud on autotootja sõnul piisavalt suur, et lubada autol piisava kiiruse korral sõita ka näiteks tunneli laes.

Renault´ lavastatud videos hoiab auto rooli professionaalne võidusõitja, kunagine Monte Carlo ja Korsika rallide võitja Jean Ragnotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles