Hollandi politsei võitleb droonidega kotkaste abil

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon DJI Phantom 3 Standard.
Droon DJI Phantom 3 Standard. Foto: www.dji.com

Kui mujal maailmas üritavad võimuesindajad ebaseaduslike droonide lennutamist ohjata signaalisegajate ja spetsiaalsete võrkudega, siis Hollandi politsei on kasutusele võtnud veidi ebaharilikuma meetodi, kirjutab The Verge.

Politsei teeb koostööd kohaliku röövlinde treeniva ettevõttega Guard From Above, et välja selgitada, kas kotkaid saab efektiivselt kasutada kopterdroonide maha võtmiseks.

Samas ei ole päris kindel, kui turvaline on lendava seadeldise peatamine linnu enda jaoks. Kuigi röövlindude küünised on üliteravad ning haare piisavalt tugev, et luid purustada, ei tähenda see, et nad oleks ise haavamatud. Täiskiirusel töötavad süsinikfiibrist kopteritiivikud on piisavalt võimsad, et inimesele tõsisemat laadi lõikehaavu tekitada ning ilmselt kujutavad ka lindudele selget ohtu.  Ettevõte on enda sõnul loomas lahendusi, mis peaks kotkaste turvalisust suurendama.

Vaata ka demovideot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles