Kosunud autoturg turgutab Eesti firmasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salongi puhuriavasid tootva Talent Plastics Eesti tsehhis käib pidev töö, sest tellimuste arv on kõvasti kasvanud.
Salongi puhuriavasid tootva Talent Plastics Eesti tsehhis käib pidev töö, sest tellimuste arv on kõvasti kasvanud. Foto: Toomas Huik

Kasvav nõudlus maailma autoturul on ka Eestis Euroopa suurematele autotööstustele juppe tootvatele firmadele uusi tellimusi ja lepinguid toonud.

«Novembri käive suurenes aasta algusega võrreldes kaks korda,» ütles Lasnamäel Betooni tänaval õhutusavasid tootva Talent Plastics Eesti (endise nimega Bladhs) juht Kulvo Pendra.

Firmajuhi sõnul on see aasta ettevõttele nii hea olnud, et käive paisub mullusega võrreldes poole võrra, seega umbes 110 miljoni kroonini. Tõsi, 2008. aasta tulemusele jääb see alla, kuid nagu lubab Pendra, saab 2008. aasta ligi 12 miljoni kroonisest kahjumist pea sama suur kasum.

Juht- ja lülitmooduleid, alarm- ja lukustussüsteeme ning sõidukimeerikuid tootva Stoneridge Electronicsi juhi Toomas Papsteli sõnul on kasvutrend kestnud kogu selle aasta. Neljandas kvartalis aga eriti. «Neljas kvartal on ikka kõrgem, kui eelmised on olnud,» märkis ta.

Kasvu taga on Paptseli sõnul suurem nõudlus maailmaturul ja kõnealuse firma puhul ka logistikafirmade paranenud käekäik. Nimelt läheb 80 protsenti ettevõtte toodangust veokitesse. «Kasvutempo on väga erinev, aga seda on täheldada nii siin Euroopas, ida suunal kui ka üle ookeani,» sõnas ta.

Loe edasi Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles