Briti valitsus panustab kümneid miljoneid isesõitvate autode testimisele

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isesõitvate autode testalaks saavas Coventry´s toodetakse ka Londoni legendaarseid musti taksosid.
Isesõitvate autode testalaks saavas Coventry´s toodetakse ka Londoni legendaarseid musti taksosid. Foto: SCANPIX

Suurbritannia eraldas valitsuse fondist Intelligent Mobility Fund 20 miljonit naela kaheksale isesõitvate autode arendamisega seotud projektile, kirjutab BBC.

Näiteks kaetakse ühe rahastust saanud projekti järgi 40 miili (64 km) Coventry linna tänavatest spetsiaalsete tehnoloogialahendustega, mis on vajalikud autonoomsete autode turvaliseks testimiseks.  Teine projekt tegeleb aga nägemispuudega inimestele isesõitvate transpordivahendite loomisega. Samuti hakatakse valitsuse eraldatud summade abil testima erinevaid tarkvara- ja riistvarasüsteeme, mis on vajalikud isesõitvate autode taristu väljaehitamiseks.

Kuigi autonoomseid autosid testitakse riigis ka praegu, näiteks Milton Keynesis, on tegu esimese riigipoolse suurinvesteeringuga sektorisse. Briti transpordiminister Patrick McLoughlin nimetas rahastuse avalikustamist «ajalooliseks verstapostiks.»

«Meie tulevikuautod on varustatud tehnoloogiatega, mis teevad punktist A punkti B jõudmise turvalisemaks, kiiremaks ja keskkonnasäästlikumaks,» ütles Suurbritannia äri- ja innovatsiooniminister Sajid Javid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles