Autotootja muutis Zika viiruse tõttu oma uue mudeli nime

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tata Motors kogus kuulsust maailma soodsaima auto Tata Nano müügile paiskamisega.
Tata Motors kogus kuulsust maailma soodsaima auto Tata Nano müügile paiskamisega. Foto: SCANPIX

India suurim autotootja Tata Motors oli sunnitud Ladina-Ameerikas puhkenud troopilise viiruse Zika epideemia tõttu muutma oma uue väikeauto Zica nime, kirjutab CNBC.
 

Autot esitletakse esimest korda käesoleva nädala kolmapäeval New Delhis toimuva messi Auto Expo 2016 raames.

Tata Motors ütles pressiteates, et kuigi näituse ajal kannab uus auto veel Zica nime, muudetakse see lähinädalatel neutraalsemalt kõlavama vastu välja. Ettevõtte väitel on brändi ümbernimetamise põhjuseks «empaatia, mida firma  tunneb inimeste suhtes, kes on pidanud Zika viiruse tõttu mitmetes riikides kannatama.»

Tata Motors kogus mõned aastad tagasi kuulsust maailma soodsaimaks autoks nimetatud Tata Nano müügile paiskamisega. Samuti on autotootja käes Jaguari ja Land Roveri brändid.

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas hiljuti Zika viirusega seoses välja ülemaailmse hädaolukorra, kuna see on plahvatuslikult levinud üle mõlema Ameerika ning jõudnud ka teistesse maailmajagudesse. Organisatsiooni andmetel nakatub tänavu viirusega miljoneid inimesi.

Zika viirust levitavad sääsed, enamik inimesi ei põe haigust raskekujuliselt läbi. Samas on selgunud, et Zika võib eriti ohtlik olla rasedate naiste loodetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles