Puust ja punaseks: kas Transferwise muudab valuutamaksed ikkagi odavamaks? (6)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kitter (all) ja Kristo Käärmann
Andres Kitter (all) ja Kristo Käärmann Foto: Sander Ilvest

Eesti LHV Pank alustas eile teatavasti pakkuma oma e-teenustes ka Transferwise'i rahvusvahelisi valuutamakseid ning kinnitas, et selle tulemusel on nüüd maksed Suurbritanniasse, Ameerika Ühendriikidesse, Austraaliasse, Indiasse ja Rootsi odavamad, läbipaistvamad ja kiiremad.

Võtsime ette kaks konkreetset näidet ning palusime LHV-l selgitada, kui palju Transferwise’i kasutamine ikkagi makseid kiirendab ja odavdab.

Näide 1: Soovid kanda 100 GBP oma sõbrale, kes elab Londonis.

Välismakse.

Enne makse algatamist peab klient konverteerima GBP-d. (kurss: 0,75157, EUR summa: 133,05). Klient teeb tavalise välismakse, mis maksab 5 eurot ja laekub saajale 2 kuni 5 tööpäevaga.

Kokku läheb kliendi kontolt maha: 138,05 eurot. Kui klient tahab, et makse laekuks saajale samal päeval, siis eurodes summa on 163,05 eurot (sellise makse teenustasu on 30 eurot).

TransferWise´i makse.

Koheselt kui klient on maksevormile sisestanud summa 100 GBP, saab ta teada kursi, teenustasu ja eeldatava makse laekumise aja. Kurss: 0,75845, teenustasu 2 EUR, eeldatav makse laekumise aeg: 05.02.2016.

Kokku läheb kliendi kontolt maha: 133,85 EUR. Kui makse on kinnitatud saab klient TransferWise´i lt kirja makse kohta, kirjas on korrigeeritud eeldatavat makse laekumise aega. See ei ole enam 05.02 vaid 03.02 (ehk samal päeval).

Näide 2: Soovid kanda 100 AUD oma sõbrale, kes elab Austraalias.

Välismakse.

Enne makse algatamist klient peab konverteerima AUD-d. (kurss: 1,529370, EUR summa: 65,38). Klient teeb tavalise välismakse, mis maksab 5 eurot ja laekub saajale 2 kuni 5 tööpäevaga.

Kokku läheb kliendi kontolt maha: 70,38 eurot.

TransferWise´i makse.

Koheselt kui klient on maksevormile sisestanud summa 100 AUD, saab ta teada kursi,teenustasu ja eeldatava makse laekumise aja. Kurss: 1,5444, teenustasu 1,3 EUR, eeldatav makse laekumise aeg: 08.02.2016 (so 3 tööpäeva)

Kokku läheb kliendi kontolt maha: 66,05 eurot.

LHV jaepanganduse juht Andres Kitter ütles eile ut teenust käivitades, et LHV teeb maailma esimese pangana start-up ettevõttega sellist koostööd, mida tavaliselt teevad start-up’id omavahel.

«LHV pole mitte ainult kogu Eesti vaid kogu maailma üks progressiivsemaid panku. Sellist asja, et üks pank oleks integreerinud start-up’i oma äppi, ma kardan, et kahjuks pole veel kuskil mujal tehtud,» lisas TransferWise’i kaasasutaja Kristo Käärmann.

Käärmanni sõnul sai LHV-st eile ühtlasi esimene pank maailmas, kes pakub oma makseklientidele keskkursiga valuutavahetust ja ei peida oma tasusid kursi sisse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles