Indialaste poolt üles ostetud Pininfarina esitleb Genfis uut kontseptautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pininfarina kontseptauto
Pininfarina kontseptauto Foto: Pininfarina

Hiljuti omanikku vahetanud legendaarne autodisainifirma Pininifarina avalikustas äsja pildi uuest kontseptautost, mida esitletakse märtsi alguses toimuval Genfi automessil, kirjutab Auto Express.

Genfis esitletava sõiduki näol on tegu esimese Pininfarina kontseptautoga peale 2013. aastat, mil esitleti aasta varem meie seast lahkunud ettevõtte pikaaegse nõukogu esimehe Sergio Pininfarina auks loodud mudelit «Sergio».

Pininfarina disainib kõikvõimalikke sõidukeid jahtidest kuni eralennukiteni, kuid kõige rohkem on ettevõttele kuulsust toonud siiski sportautod. Disainifirma pikaaegseteks klientideks on näiteks Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, FIAT, GM, Lancia ja Maserati.

Umbes kümme aastat tagasi tabasid kuulsat Itaalia disainibürood suured finantsraskused ning peale mitmeid järjestikuseid kahjumiaastaid nõustuti ettevõtte müügiga.

2015. aasta detsembris teatas India autotootja Mahindra, et soetab Pininfarinas enamusosaluse. Tehingu suuruseks oli umbes 168 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles