Kulusid kärpiv Ford lõpetab Euroopas mitme mudeli müügi (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil. Foto: SCANPIX

Ford plaanib Euroopa üksuse äride ümberstruktureerimise käigus vähendada oluliselt töötajaskonda ning lõpetada vähekasumlike mudelite müügi, kirjutab Autocar.

Kuigi autotootja ei ole veel täpsemalt avalikustanud mudeleid, mis müügilt ära korjatakse, on Autocari andmetel üheks neist linnaauto Ka.

Alates 2013. aastast on Ford Euroopas sulgenud kolm tehast ning ka lähiajal ootavad piirkonna töötajaskonda ees suuremad kärped. Koondamiste abil loodab autotootja säästa igal aastal kuludelt umbes 200 miljonit dollarit.

Peale mitut järjestikust kahjumiaastat suutis Ford mullu Euroopas jõuda pea veerand miljardi dollari suuruse kasumini. Ettevõtte regiooni juhi Jim Farley sõnul on tegu alles esimese sammuga Euroopa üksuse ümberstruktureerimises, mille võtmesõnadeks on paindlikkus ja efektiivsus.

Lähiaastatel panustab Ford Euroopa mudelivalikus linnamaasturitele ja krossoveritele. Ilmselt lisandub Ford Ecospordile, Edge'ile ja Kugale kaks uut, Fiestal ja Focusel põhinevat krossoverit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles