Elisa avab Eestis seni kiireima 4,5G mobiilsidevõrgu

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa
Elisa Foto: Elisa

Elisa avab sel suvel Eestis ja kogu Baltikumis seni kiireimat mobiilset internetti võimaldava 4,5G mobiilivõrgu.

«Uus kuni 450 Mbit/s kiirusi võimaldav tehnoloogia on verstapost 4,5G ja 5G ühenduste suunas liikumisel,» ütles Elisa Eesti juht Sami Seppänen täna ajakirjanikele.

Uus võrk suurendab netimahtusid ning keskmised kiirused kasvavad võrreldes senise 4G-võrguga neli kuni viis korda. Ühtlasi loob uus sidevõrk erilahendusi – näiteks 4K- ja 8K-kvaliteedis videote striimimist.

«Testide alustame juba märtsis ning kommertskasutusse jõuab uus teenus järk-rjörgult suvel. Tõenäoliselt Tallinna või selle lähiümbruse klientidele,» ütles Elisa raadiovõrkude valdkonnajuht Kristo Kork.

Samas tuleb klientidel arvestada, et nii suure kiirega interneti tarbimist toetavad turul hetkel vaid mõned uuemad Samsungi mobiiltelefonid. Ettevõte loodab, et 2017. aastal on piisavalt seadmeid, et tuua lahendus turule laiemalt.

Elisa klientidest kasutab 80 protsenti kõne- ja SMS-teenuse kõrval mobiilset internetti. «Netti kasutades on meie kliendile omakorda kõige olulisem video, sest veekord tänast statistikat vaadates näeme, et lausa 56 protsenti meie klientide interneti kasutusest kulub videote vaatamisele,» märkis Seppänen.

Tehnilise Järelevalve Ameti mulluse statistika alusel tõusis Elisa 260 000  kliendiga turuliidriks 4G-interneti kasutajate arvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles