Postimees teeb otseülekande Garage48 uusimate tehnoloogiatoodete esitluselt

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Garage48

Sel nädalavahetusel toimub Tartu Ülikooli Physicumis kolmandat korda uusi riistvaralisi tehnoloogialahendusi otsiv arendusnädalavahetus Garage48 Hardware & Arts, kus 150 inseneri, tarkvaraarendajat, loomeinimest ja turundajat mõtlevad 48 tunni jooksul välja uusi nutikaid seadmeid.

Postimees näitab valmivate toodete prototüüpide esitluselt pühapäeval kell 18 selle uudise vaates otseülekannet.

Arendusnädalavahetusel töötavad uute leiutiste kallal koos väga erineva tausta ning kogemustepagasiga osalejad. «Iga korraga on projektide julgus ja keerukus tõusnud, näiteks on seekord välja pakutud ideede seas ka sõiduauto autopiloot,» rääkis ürituse peakorraldaja Priit Salumaa sihtasutusest Garage48. «Loodan näha nii roboteid, droone kui ka internetti ja nutitelefonidega ühendatud vidinaid.»

Teist aastat on ürituse partneriks Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, kelle kadetid töötavad välja riigikaitsega seotud rakendusi. Eelmisel aastal pälviski peavõidu KVÜÕA ideest sündinud lasketreeningu abiseade.

Garage48 formaat on lihtne: reedel saavad kõik kaasosalistele oma projektiideid esitleda ja moodustatakse meeskonnad. Seejärel algab meeskondadel mentorite juhendamisel võidujooks ajaga, et pühapäevaks toimiv prototüüp valmis saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles