Netflixi algus läks Eestis aia taha - rahvas ei taha teenust isegi tasuta (13)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflixi tegevjuht Reed Hastings teatas Las Vegases teenuse laienemisest 130 riiki
Netflixi tegevjuht Reed Hastings teatas Las Vegases teenuse laienemisest 130 riiki Foto: ROBYN BECK/AFP

Paljudes riikides ülipopulaarne videostriimimise teenus Netflix pole eestlaste seas esimese tegevuskuu jooksul kasutust leidnud, leiavad Eesti internetipakkujad.

«Meie andmeliiklus kinnitab, et Netflixi tulekul kasvas andmeliiklus hüppeliselt, kuid tänaseks on see langenud üle kahe korra. Millest saab järeldada, et inimesed tutvusid uue teenusega, kuid paljud ei jäänud seda kasutama,» ütles Postimehele Starmani esindaja Kristi Reiland.

Netflix laiendas oma tegevust 170 riigi võrra täpselt kuu tagasi, 7. jaanuaril. Eestis jäi filmivalik paraku võrreldes suurriikidega tagasihoidlikuks ning ükski materjal ei ole siiamaani kättesaadav eestikeelse audio või subtiitritega.

Tele2 Eesti juht Argo Virkebau leidis samuti, et kuna platvorm ei paku vaatamiseks kohalikku sisu ja Netflix pole endale siinsel turul reklaami teinud, siis pole teenus jõudnud eestlaste seas suurt populaarsust koguda.

Platvorm on tema hinnangul väga hea, aga sisu oli tema jaoks pettumus, sest seal leidub väga vähe populaarseid filme.

«Videod moodustavad 80 protsenti Tele2 klientide kasutatavast andmesidest, aga selle taga on täna peamiselt YouTube. Hinnanguliselt öeldes - Netflixi osakaal on olematu,» sõnas Virkebau.

Elisa Eesti juht Sami Seppänen ütles, et kui Netflix turule tuli, oli ka Elisa andmeliikluse kasutatavus laes. «Kuid tundub, et toode ei ole turul nii hea, et inimesed oleksid jäänud seda kasutama. Tundub, et kui prooviperiood sai läbi, siis loobuti, kuna sisuvalik on Eestis suhteliselt tagasihoidlik,» leidis ka tema.

Uurisime ka Netflixi enda käest, kuidas esimene kuu Eestis läinud on. «Hindame teie huvi. Kahjuks ei avalda me tulemusi riigiti,» kõlas teenuse pressiesindaja Joris Eversi vastus.

Eestlastele tuttavat võimalust – saadete ja filmide järelvaatamist – pakuvad kõik meie telekanalid ning TV-teenuse pakkujad, lisaks on Telekom pannud minuTVs järelvaatamisse suure hulga filme, sarju ja lastesaateid - kõik eestikeelsete subriitritega või heliga. Veelgi enam: Eesti teletootjad ja teleteenuste pakkujad kinnitasid juba jaanuari algul justkui ühest suust, et midagi seniolematut Netflix Eestis ei näita ning üleüldse eelistavad eestlased pigem kodumaist toodangut.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles