Honda CR-V vanemad versioonid kutsutakse üle maailma kontrolli

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda logo.
Honda logo. Foto: SCANPIX

4,5 miljonit autotootjate Honda ning Fiat Chrysleri poolt ajavahemikus 2007-2015 toodetud autot kutsutakse võimalike turvapadjaprobleemide tõttu üle maailma teenindustesse kontrolli, kirjutab Auto Express.

Tagasikutsujaks on Saksa ettevõtte Continental AG tütarfirma Continental Automotive Systems ning põhjuseks võimalikud probleemid turvapatjade täispuhumissüsteemis.

Euroopas puudutab see 1,2 miljonit autot, Eesti kohta täpsemad andmed hetkel veel puuduvad.

Teada on, et Honda mudelitest kutsutakse tagasi aastatel 2007-2011 toodetud CR-Vd,  2011-2015 toodetud CR-Zd, 2009-2014 toodetud Jazzid ning vahemikus 2010-2014 tehasest välja lastud Insightid.

Tagasikutsumise põhjuseks on juhi turvapadja täispuhumiseks vajalike kütusetablettide võimalik paigast nihkumine, mis võib omakorda põhjustada turvapadja käiku minekul ettenähtust agressiivsemat põlemist. Seni ei ole ühtegi vastavat õnnetusjuhtu küll registreeritud.

Continental ei ole aga ainuke autode turvapatjade turu suurtest nimedest, kellel on süsteemide stabiilsusega probleeme. Eelmise aasta lõpus teatas Jaapani tootja Takata, et kutsub sarnase probleemi tõttu üle maailma kontrolli 6,5 miljonit autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles