Mercedez-Benz näitab ülivõimast minekut

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes AMG S63 Edition 130
Mercedes AMG S63 Edition 130 Foto: SCANPIX

Saksamaa kontserni Daimler AG kuuluv autotootja Mercedes-Benz on viimased 35 kuud tunnistanud ainult kasvavaid müüginumbreid, kirjutab Car and Bike.

Jaanuaris müüs Mercedes-Benz üle maailma rekordilised 150 814 autot, mis tähistab ühtlasi aasta-aastases võrdluses 19,9 protsendi suurust kasvu. Seejuures tegid tugeva tulemuse ettevõtte kõik kolm võtmeregiooni - Euroopa, Aasia-Okeaania ja Põhja-Ameerika.

Vastupidiselt 2015. aasta jaanuarile paistis käesoleva aasta esimesel kuul eriti heade müüginäitajatega silma Hiina turg. Autode ühikuline müük kasvas maailma suurima elanikkonnaga riigis lausa 52 protsenti.

Premium-klassis oli Mercedes-Benz juhtpositsioonil ka USA, Inglismaa, Lõuna-Korea, Jaapani, Austraalia, Kanada, Taiwani, Šveitsi ja Portugali turul.

Müüginumbrite kasvu vedas linnamaasturite (SUV) segment, mille müük suurenes aasta-aastalt lausa 60 protsenti.

Kas veebruaris täitub kolmas järjestikune aasta, mil autotootja on suutnud igal kuul aasta-aastases võrdluses müüki kasvatada, selgub ilmselt märtsi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles