Eesti juurtega Planet OS asus koostööle Saksa energiahiiuga RWE

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Sternfeld (vasakul) ja Saksamaa energiaettevõtte RWE Grupp tegevjuht Peter Terium Peter
Rainer Sternfeld (vasakul) ja Saksamaa energiaettevõtte RWE Grupp tegevjuht Peter Terium Peter Foto: Erakogu

Eesti juurtega USA tehnoloogiaettevõte Planet OS sõlmis nädala lõpus strateegilise koostöö leppe saksa päritolu Euroopa suuruselt viienda energiaettevõttega RWE.

Kootöö raames võtab RWE oma tootmises kasutusele Planet OS’i loodud keskkonna- ja sensorandmete infrastruktuuri tehnoloogia. «Partnerlus RWEga on meile väga suureks tunnustuseks ning teeme tööd pikaajalise edukale koostöö nimel. Meie esimene objekt on Wales’is asuv maailma suuruselt teine avamere tuulepark Gwynt Y Mor,»  sõnas ettevõtte asutaja ja tegevjuht Rainer Sternfeld.

Sternfelfi sõnul riskivad tootmisettevõtted, mis täna hoiavad oma andmevood lahus, mitte ainult  tootlikkuse kasvu langusega, vaid panevad oma ettevõtte ka suure riski ette.  «Planet OS loodud tehnoloogia võimaldab spetsialistidel ja juhtidel andmetest ühtmoodi aru saada, mis kasvatab tootmisettevõtte käivet, vähendab välikeskkonnast tulenevaid riske ning toob uusi ärivõimalusi.»

«Suure tootmisettevõttena võtame üha enam kasutusele taastuvenergia lahendusi, mistõttu tsentraliseeritud energiatootmise juhtimine muutub märgatavalt keerulisemaks. Seetõttu peame pöörama oluliselt rohkem tähelepanu muutuvale ilmastikule ning teistele välistele riskidele,» selgitas RWE Gruppi tegevjuht Peter Terium.

Tema sõnul on Planet OS’i tehnoloogia väärtuseks võimalus jälgida ja analüüsida piirkondlikke andmeid kesksest süsteemist. «Tänu sellele paranevad nii ettevõtte efektiivsus, turvalisus kui tootmisvõimekus. Soovime kasvatada RWE Euroopa juhtivaks andmete- ja tehnolooogiapõhiseks kommunaalteenuste pakkujaks ning kõnealune koostöö toetab seda eesmärki.»

Planet OS on nn big data infrastruktuuri ettevõte, mis pakub energiatööstustele ja valitsusasutustele suuremahuliste andmete kogumise, ligipääsu ja analüüsiga seotud lahendusi.  

RWE Räniorus asuva tütarettevõtte RWE New Ventures partneri Hans-Martin Hellebrandi sõnul saab Planet OS platvormis turvaliselt omavahel kokku viia avalikud, kommertslikud ning ettevõtte sisesed konfidentsiaalsed andmekogud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles