Kasutajakogemus: Telefon praktilisele inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ASUS

ASUS on üks kiiremini kasvavaid nutitelefonitootjaid maailmas. Sellele aitas palju kaasa IF Design Awardiga pärjatud Zenfone 2, mis on palju poolehoidjaid võitnud.

Tegemist on suure 5,5 tollise ekraanidiagonaaliga telefoniga, mis ettevõtte sõnul on surutud 5-tollistele telefonidele iseloomulikku kesta. Praktikas tähendab see peaaegu telefoni äärteni ulatuvat ekraani.

Kas 5,5-tolline telefon on veel telefon või pigem juba väike tahvelarvuti, on muidugi maitseküsimus. Selge on aga, et nii suurest telefonist oskavad lugu pidada rohkem mehed. Ning meeste pükstetaskusse libiseb see telefon kenasti vaatamata suhteliselt suurtele mõõtmetele. Telefoni tagakülg on nimelt kergelt kumer, mis teeb selle käeshoidmise ja taskus kandmise mugavaks. Siiski peaks ettevaatlik olema, et istudes telefoni painutama ei hakataks.

Kätte võttes ning telefoni kasutades vaatab vastu Full-HD ekraan resolutsiooniga 1080 x 1920 pikslit, mis on piisavalt kirgas ja värviderohke igapäevasteks tegevusteks. Resolutsiooni mõttes on see sama, mis iPhone 6S, kuid ekraanide tehnoloogia on erinev ning see mõjutab ka pildikvaliteeti. Eriti tuleb see välja päikesepaistelise ilma käes õues. Siin on teinud ASUS kompromissi – soovides luua soodsa hinnaga võimekat nutitelefoni, ei olegi võimalik seadmesse kõiki tipptehnoloogiaid panna. Seepärast on ekraan keskpärane ja sama võib öelda ka kaamera kohta. Kuid keskpärasus on tänapäeva tehnoloogiat arvestades igapäevaseks kasutamiseks täiesti piisav.

Suur ekraan tähendab tavaliselt ka suurt akut. Zenfone 2 peab tavakasutuses vastu kaks päeva või rohkemgi, mida on väiksemate nutitelefonidega raske saavutada. Kui peaks juhtuma, et telefoni vooluvõrgust mitmeid päevi laadida ei saa, siis pakub ASUS ZenPower akupankasid, mida tasub kaasa võtta, kui nädalaks näiteks metsa minna.

Lisaks kumerale tagaküljele on Zenfone 2-l veel üks disainikiiks – helitugevust muutvad nupud ei ole mitte telefoni küljel, vaid selja keskel. Telefoniga rääkides on see mugav, sest seadme suurust arvestades ei pruugi servadel asetsevad nupud ligipääsetavad olla. Leidlik lahendus.

Zenfone 2 on üks soodsamaid Androidi värskeima versiooni telefone. Etteruttavalt tasub öelda, et Android 6 valmimisel teeb ASUS selle kättesaadavaks ka järgmisele mudelile.

Muidugi on ASUS Androidi oma käe järgi veidi kohendanud. Juba mainitud suur ekraan tähendab ühtlasi, et ühe käega on selle kasutamine keeruline. Siinkohal tuleb appi väike trikk – kaks kiiret vajutust kodunupul teeb ekraanipildi väiksemaks ja viib nurka, mis hõlbustab ühe käega kasutamist.

Telefonil on võimalik luua ka erinevate kasutajate profiile juhtudeks, kus laps teinekord telefoniga mängida soovib. Profiilide abil on võimalik piirata kasutamisvõimalusi, vältides nii teatud rakenduste kasutamist.

ASUS pakub telefonidele ka hulka lisavarustust. Akupanka sai juba mainitud, kuid samuti tasub tähelepanu pöörata välkudele. Nimelt võib huviline soetada Lolliflash nime kandva lisavälgu, mis käib kõrvaklapipesasse. Või siis ZenFlashi xenon välk, mida saab krõpsu abil kinnitada telefoni tagaküljele. Need on kasulikud vähese valgusega olukordades, kus telefoni enda LED-välgud kipuvad ebapiisavad olema.

Zenfone 2 on ASUSe populaarseimaid telefone, mis püüab tähelepanu kui soodsa hinnaga väga võimekas nutitelefon. Sel on suur ekraan, sisseehitatud mälumaht olenevalt mudelist 16, 32 või 64 gigabaiti ning seda saab suurendada microSD mälukaardi abil. Ning need, kes kasutavad kahte SIM-kaarti, näiteks üht isikliku ja teist tööandja oma, ka neile on mõeldud – Zenfone 2 võimaldab kahte SIM-kaarti kasutada.

Asus Zenfone 2 ZE551ML tehnilised näitajad

  • Platvorm Android 5.0, uuendatav tulevikus Android 6
  • Ekraan 5,5 tolli, 1080 x 1920 pix (401 punkti tollile)
  • Sisseehitatud mälu 16,32 või 64 GB
  • Mälkukaart microSD kuni 128 GB
  • RAM 2 või 4 GB
  • Protsessor Intel® Atom™ Quad Core 2,3 GHz või 1,8 GHz
  • Tagumine kaamera 13 megapikslit, dual-LED välk
  • Esimene kaamera 5 megapikslit
  • Kaal 170 g

Täpsemaid tehnilisi tingimusi loe siit

Copy
Tagasi üles