Galerii: vaata NASA ulmelisi kosmoseturismi postreid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA riiklik aeronautika- ja kosmosevalitsus (NASA) tellis oma töötajatele jagatava 2016. aasta kalendri tarbeks seeria postreid tuleviku kosmoseturismi teemadel, kirjutab The Verge.

Kümme aastat tagasi disainibüroo asutanud vendadele Don Clarkile ja Ryan Clarkile oli NASA tellimuse saamine unistuste täitumiseks.

«Meie vanaisa töötas NASA heaks kolmkümmend aastat illustraatorina ning see on justkui meie enda esimene NASA projekt,» rääkis Don Clark The Verge´ile.

NASA pöördus Invisible Creature´i poole mullu sügisel, soovides tellida kolme postrit, mis illustreeriks Enceladuse, Marsi ja Voyageri missioone. Näiteks on Grand Touri nime kandev poster pühendatud meie päikesesüsteemi planeete uurinud Voyageri missioonile. Teisel kahel postril reklaamitakse mingeid paiku, kuhu inimesed võiksid ühel päeval turismireise ette võtta. Näiteks meelitatakse huvilisi Saturni kuu Enceladuse lõunapooluse «rohkem kui saja hingematva geisriga». Teine poster kutsub aga veidi lähemal asuvale seiklusele Marsil.

Paraku jäävad need sihtkohad ka lähitulevikus vaid ulmevaldkonda. Eelmisel nädalal toimunud USA kongressi erakorralisel koosolekul leiti, et NASAle pole Marsi missioonid lihtsalt taskukohased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles