Google´i isesõitvad elektriautod võivad saada juhtmevaba laadimise (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isesõitev auto
Google'i isesõitev auto Foto: Google

Google´i poolt USA föderaalsele kommunikatsioonibüroole (FCC) saadetud dokumentide järgi plaanib ettevõte katsetada isesõitvate elektriautode jaoks juhtmevabasid laadimissüsteeme, kirjutab Inhabitat.

Lekkinud andmete järgi paigaldatakse uued laadimissüsteemid Google´i peakorterisse Mountain View´s Californias ning selle lähedal asuvasse Google´i omanduses olevasse hoonesse. Partneriteks on FCCle saadetud info järgi kaks ettevõtet - Hevo Power ja Momentum Dynamics, mis arendavad mõlemad tehnoloogiaid, mille abil on võimalik elektriautosid laadida spetsiaalsete maapinda paigaldatud plaatide kaudu. Seega võivad tülikad kaablid jääda juba varsti minevikku.

Sarnaseid tehnoloogiaid on katsetamas ka teised autotootjad, kuid seni ei ole ühtegi vastavat autot tootmisesse lastud. Kaks aastat tagasi teatas BMW, et uurib juhtmevabasid laadimisvõimalusi oma i3 ja i8 mudelite tarbeks. Porsche on lubanud oma esimese, 2020. aastal müüki jõudva elektrimootoriga auto varustada samuti juhtmevaba laadimisvõimalusega. Samuti on sarnased kuuljutud viimasel ajal meedias ringi käinud Toyota Priuse järgmise generatsiooni kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles