Uber protestib vastu: Pariisis teenus peatatud

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi toetajad Pariisi tänavatel
Uberi toetajad Pariisi tänavatel Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

Maailmas rohkelt vastakaid tundeid tekitanud taksovahendusteenus Uber näitas oma tänase sammuga, et ei kavatsegi kannatada vaid enda vastu suunatud proteste, vaid võib ka ise samaga vastata.

Nimelt otsustas Uber, et Pariisis täna tema teenus ei tööta. Pariis on teatavasti koht, kus nö klassikalised taksojuhid on vaat et kõige häälekamalt protestinud kõikvõimalike uue aja sõidujagamisteenuste vastu, kuna neile kehtestatud nõuded olevat võrreldamatult leebemad.

Paistab, et taksojuhtide nõudmistel võis edugi olla, kuna riigi peaminister Manuel Valls lubas nende peale karmistada sõidujagajatele kehtestatud nõudeid ning keelata palkamast teatud näitajatele vastavaid taksojuhte.

Pariisile omaselt tõid peaministri sõnad omakorda tänavatele sõidujagamise suured pooldajad, kelle kinnitusel jääks nende teostumiselt tööta 10 000 sõidukijuhti, ja nendega Uber täna protestide viiendal päeval liituski.

Uberi pressiesindaja Parantsusmaal Thomas Meister kinnitas, et tegemist on esimest korraga, mil Uber oma teenuse protestiks sulgenud. Teenus oli suletud neli tundi kell 11 kuni 15 kohaliku aja järgi.

Uberil on Prantsusmaal 12 000 juhti ja 1,4 miljonit kasutajat. UberPOP odavsõiduteenuse otsustas valitsus mullu juba kinni panna.

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles