Eesti-Soome taustaga Karma Ventures investeerib idufirmadesse 40 miljonit

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karma Ventures asutajad
Karma Ventures asutajad Foto: Erakogu

Uus riskikapitalifond Karma Ventures alustab investeerimist varase ja kasvufaasi Euroopa idufirmadesse ning on selleks loonud 40 miljoni euro suuruse algmahuga fondi.

Karma Ventures on loonud Margus Uudam, Kristjan Laanemaa ja Tommi Uhari. Fondi nõustajatena löövad kaasa ka Skype'i asutajate hulka kuulunud Ahti Heinla ja Jaan Tallinn.

Uudam ja Laanemaa on pikka aega koos töötanud juhtides Ambient Sound Investmentsi investeeringuid kõikjal maailmas. Uhari on kogemustega Soome investor, ettevõtja ja tippjuht, kes viimati juhatas enda asutatud rahvusvahelist ettevõtet Uros ning on eelnevalt töötanud juhtivatel kohtadel firmades nagu ST-Ericsson, ST Microelectronics ja Nokia.

«Investeerime Euroopa ettevõtetesse, millel on märkimisväärne idee, uudne tehnoloogia ning esmane käive esimestelt klientidelt,» ütles Margus Uudam. Tema sõnul on varase faasi investor tavaliselt ettevõtte jaoks kõige olulisem investor, kelle puhul ei mängi rolli mitte ainult raha, vaid ka oskus idufirma kasvule kogemustega kaasa aidata.

Uudami sõnul plaanib ettevõte lähema aasta jooksul fondi mahtu suurendada 60 miljoni euroni.

Uue fondi peamisteks investoriteks on Ambient Sound Investments ning Eesti, Läti, Leedu valitsuste ja Euroopa Investeerimisfondi koostöös loodud Balti Innovatsioonifond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles