Huawei mobiilide vallutuskäik - aastane toodangukasv 90 protsenti

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei P8 Lite
Huawei P8 Lite Foto: Huawei

Hiina tehnoloogiahiid Huawei näitab juba enam kui aasta maailma suurimad mobiilitootmise kasvunumbreid ning jaanuaris purustati järjekordne rekord.

Nimelt tarnis ettevõte jaanuaris 12 miljonit nutitelefoni, mis on 93-protsendiline kasv võrreldes 2015. aasta jaanuariga. Jaanuar oli ühtlasi neljas järjestikune kuu, kui Huawei nutitelefonide tarne ületas kümne miljoni piiri, teatas ettevõte.

Möödunud aastal tarnis Huawei kokku 108 miljonit nutitelefoni – kasv 44 protsenti võrreldes varasema aastaga. Tulemus - kindel kolmas koht ülemaailmsete nutitelefonide brändide seas.

Esimeseks mobiiliks, mida on globaalselt müüdud rohkem kui Huawei koduturul Hiinas, on seejuures Huawei P8 Lite.  Üheksa kuud pärast Euroopas turule tulemist on seda mudelit tarnitud üle kümne miljoni eksemplari. Koos tippklassist parnteri Huawei P8-ga on selle seeria nutitelefone müüdud üle 16 miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles