Jaguar Land Rover: meie autod võivad linnaõhku hoopis puhastada (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Delhi tänavad
New Delhi tänavad Foto: SCANPIX

India kontserni Tata Motors kuuluva autotootja Jaguar Land Rover tegevjuht Ralph Speth väitis Indias toimunud tehnikamessil, et pealinnas New Delhis sõitvate autode summutitest väljuv õhk on palju puhtam kui saastunud linnaõhk, mille nad algselt sisse võtavad, vahendab Car and Bike.

Jaguar Land Rover on üks autotootjatest, mida mõjutab rängalt India ülemkohtu otsus keelata kuni aprillini suuremate kui kaheliitriste diiselmootoritega autode registreerimine kogu pealinna regioonis.

Lisaks plaanib valitsus kehtestada riigis senistest palju karmimad Euro VI emissioonistandardid.

Speth oli suurema mootoriga diiselsõidukite keelamise suhtes väga kriitiline.

«Viimane Euro VI regulatsioon nõuab tehnilisi näitajaid, mille abil on võimalik Delhi linnaõhku puhastada. Need sõidukid võivad toimida nagu tolmuimejad...Õhk, mille nad sisse võtavad, on palju saastunum kui õhk, mille nad hiljem välja lasevad.»

Sarnase märkuse tegi hiljuti ka Mercedes Benz. India justiitsminister TS Thakur kommenteeris seda retoorilise küsimusega: «Kas teie autod väljutavad hapnikku?»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles