Pint õlut enne roolikeeramist võib muutuda Inglismaal ebaseaduslikuks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pint õlut enne roolikeeramist võib muutuda Inglismaal ebaseaduslikuks
Pint õlut enne roolikeeramist võib muutuda Inglismaal ebaseaduslikuks Foto: SCANPIX

Inglismaa plaanib Šotimaa eeskujul vähendada autojuhtide veres lubatud alkoholisisalduse piirmäära, kirjutab AutoCar.

Transpordiministri Andrew Jonesi hinnangul võiks Inglismaa ja Wales järgida Šotimaa eeskuju, mis vähendas alkoholi lubatud piiri autojuhtide veres kaks aastat tagasi 80milligrammilt 100 milliliitri vere kohta 50 milligrammile.

Šotimaa politsei andmetel langes peale uue piirangu jõustumist purjus peaga juhtimisest tulenenud rikkumiste arv esimese üheksa kuuga lausa 12,5 protsenti.

Inglismaal ja Walesis põhjustasid purjus juhid 2014. aastal liikluses kokku 240 surma ning 1080 tõsist vigastust. Inglismaal hetkel kehtiv 80 milligrammi limiit on üks Euroopa kõrgemaid.

Kuigi uued limiidid tähendaks teoreetiliselt seda, et juba ühe klaasi veini või pindi (0,568 liitrit) õlu joomise järel ei tohiks Inglismaa ja Walesi juhid enam rooli taha istuda, on seda reaalses elus võimatu täpselt hinnata, kuna inimeste kehad töötlevad alkoholi erineva kiirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles