Tallinnas keskuse avanud finantsgigant lubab arendajatele tipp-palka

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheline finantsettevõte arvato Financial Solutions avas täna Tallinnas Pärnu maanteel oma uue IT-arenduskeskuse ja on juba alustanud kümnete IT-töötajate otsinguid.

«Otsime pidevalt uusi ideid, uusi tooteid ja uusi inimesi nende teostamiseks. See on üks põhjusi, miks me oleme täna siis – Eestis,»  ütles arvato Financial Solutions’i ülemaailmne tegevjuht Michael Weinreich.

Tema sõnul jõudis ettevõte 2014. aasta lõpul järeldusele, et olemasolevast ressursist üle maailma paiknevates keskustes ei piisa ning väliste nõustajate abiga sai üsna kiirelt selgeks, et Eesti on Arvato jaoks esimene valik laienemiseks. Innovatsioon, ettevõtlikkus ja kultuuriline sobivus Saksamaa ja Põhjamaadega olid kolm Eestit iseloomustavad märksõna, mis said Weinreichi hinnangul siia arenduskeskuse loomisel määravaks.

arvato Financial Solutions IT-arenduse ja innovatsioonikeskuse juht Agnes Makk märkis, et hetkel on arenduskeskuses töö juba 12 IT-lahenduste kallal töötavat inimest ja mitu Suurbritannia, Saksamaa ja Hollandiga seotud projekti on käima lükatud.

«Eesmärgiks on jõud jõuda aasta lõpuks 35 kõrgtaseme IT-spetsialisti palkamiseni ning kasvatada see näitaks kolme aastaga kolmekordseks,» ütles Makk.

Makk ütles Postimehele, et ettevõte otsib Eesti keskusesse tööle nii vanemarendajaid, projektijuhte, scrum-mastereid kui arhitekte – tegemist on selgelt IT-arenduskeskusega, mille ülesandeks on arendada kõrgetasemelisi süsteeme.

«Tööjõuotsinguid alustame selgelt Eestist. Alles siis, kui näeme, et ei suuda kõiki spetsialiste siit leida, teeme otsinguringi laiemaks,» märkis Makk.

Küsimusele, kui kerge on Eestis hetkel kõrgtasemel IT-töötajaid leida või enda juurde võita, vastas Makk, et ettevõte maksab oma töötajatele kindlasti turu tipp-palka, pakub ülihead töökeskkonda, erinevaid kompensatsioone ja lisas naeratades, et «kindlasti ka parimat kohvi». «Meie praktika näitab, et IT-inimesed kipuvad iga viie aasta tagant ringi vaatama,» märkis ta.

Väga olulisena nimetas ta tööjõu osas veel seda, et nii suurtes rahvusvahelistes projektides osalemine tõstab kindlasti tulevaste töötajate väärtust globaalsel tööjõuturul.

Arvato on finantsteenuste ettevõte ja peamised valdkonnad, kus teenused pakutakse, on maksed, riskijuhtimine ja võlahaldus. Hetkel ongi Eesti keskuses avatud projektidest üks seotud just võlahalduse platvormi arendamisega. Neli inimest on näiteks hõivatud makselahenduse platvormi loomisega Skandinaavia klientide tarvis.

«Üks väga lahe arendus on veel seotud Hollandi AfterPay keskkonna makselahendusega,» tõi Makk näite hetkel töös olevast projektist. «arvato laieneb kiiresti ning ostab kokku põnevaid start-up ettevõtteid  - AfterPay on üks sellistest – viis aastat tagasi loodud keskkond, mida arendatakse nüüd siit Tallinnast.»

Lisaks sõlmis arvato täna koostöölepingu Tallinna tehnikaülikooliga, et erinevate algatuste kõrval pakkuda  praktikavõimalusi ülikooli tudengitele.

arvato Financial Solutions on rahvusvaheline finantsteenuste pakkuja ning osa Bertelsmann grupist. Ettevõttel on üle 7000 töötaja 22 riigis ning haldab umbes 10 000 klienti.

Ettevõte on spetsialiseerunud peamiselt teenuste pakkumisele jae- ja elektroonilisele kaubandusele ning telekommunikatsiooni, kindlustuse, panganduse ja tervishoiu sektoritele. See teeb ettevõttest Euroopa kolmanda suurima integreeritud finantsteenuste pakkuja.

Tegemist on juba teise rahvusvahelise suurettevõttega, mis viimastel kuudel Eestis oma arenduskeskuse on avanud. Detsembris teatas enam kui kuue miljardi dollari suuruse netokäibega India ettevõte HCL Technologies, et avab Tallinnas Ülemiste City Karl Papello majas firma regionaalse keskuse, mis hakkab IT-teenuseid pakkuma kogu Euroopale. Kusjuures sadakonnast töötajast pooled plaanitakse samuti värvata Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles