Diginipp: Alarm!!! Äratus! Maast lahti arukalt – võta oma isiklik uneinspektor-abiline

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtuinimestel on raske end hommikul vara voodist välja ajada.
Õhtuinimestel on raske end hommikul vara voodist välja ajada. Foto: PantherMedia/Scanpix

Peaaegu kõik me ärkame äratuskella peale, mis tänapäeval on kolinud nutitelefoni, õpetab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark. Eraldi seade ehk traditsiooniline äratuskell on nagu piip ja uurikett – vana-aja fännide kraam.

Enamasti just esmaspäeviti kuuleme tööl mõne kolleegi peaaegu lootusetust katsumusest maast lahti saada, kirjutab Hardi Keerutaja Digitarga külalisblogis. Kurja juur näib peituvat "snooze" nupu vajutamises, mis vaigistab une katkestanud tirina, et seda loetud minutite pärast taasesitada.

Mugav võimalus äratust edasi lükata on see, mida me unest üles ehmatatuna kõige rohkem soovime, kuid sel juhul jääb teisteks toimetusteks vähem aega ning terve päev võib kujuneda justkui rütmist väljas olevaks.

Ärkamine kindla peale!

Raske on näha põhjust, miks peaks hea olema äratust edasi lükata. Muidugi peale mugavuse.

Alarmy on äpp, mis on võtnud oma südameasjaks, et me ikka kindlasti üles saaksime. Kui äratust seadistada on lihtne, siis seda kinni panna enam mitte nii väga.

Näiteks saab ärgata nii, et muusika ei katke enne, kui oled teinud kaameraga pildi. Teine võimalus on lahendada peast mõned matemaatilised tehted. Kõige lihtsam viis on pääseda telefoni raputamisega.

Tea oma unetsükleid

Lae äpp tasuta alla Digitarga rakendustepoest!
Lae äpp tasuta alla Digitarga rakendustepoest! Foto: Digitark

Selleks, et kõige efektiivsemalt magada ning võimalikult hästi välja puhata, tasub teada enda unetsükleid. Selle jaoks on välja mõeldud vahva rakendus nimega Sleep Cycle alarm clock, mille jälgimine tekitab und uuriva uneteadlase tunde ning mille abil saab seadistada unetsüklitega kooskõlas oleva äratuse. Tundub ulmeline? Lubage, ma selgitan.

Programm jälgib tähelepanelikult und ja äratab üles ajavahemikul, kui kasutaja viibib kõige kergemas unefaasis. Olles äpi kasutamise nädalal sunnitud ärkama väga erinevatel kellaaegadel, on raske öelda, kui tõhusalt see toimib, kuid tõesti, väga rasket ärkamist ette ei tulnud.

Loe nutikast äratamisest ja ärkamisest lähemalt Digitagast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles