Monika kahekordistas liiklusõnnetuste arvu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahad. Foto on illustratiivne.
Lumesahad. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eelmise nädala lõpul möllanud lumetorm Monika kahekordistas liiklusõnnetuste arvu, praeguseks registreeritud õnnetuste arv läheneb 400-le.

Liikluskindlustuse infosüsteemi andmetel juhtus eelmisel reedel, 10. detsembril 189 liiklusõnnetust, eelmisel laupäeval oli õnnetuste arv 102 ja pühapäeval 100, vahendas liikluskindlustusfondi pressiesindaja.

Liiklusõnnetustega põhjustatud kogukahju on veel hindamisel. Liikluskindlustuse infosüsteemis registreeritud juhtumid ei sisalda neid liiklusõnnetusi, kus osales vaid üks sõiduk ja ainult see sõiduk saigi kahjustada (nt teelt väljasõit). Sellisel juhul hüvitatakse kindlustuslepingu olemasolul kahjud vabatahtliku kaskokindlustuse raames.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa sõnul on lumetormi Monika ajal registreeritud liiklusõnnetuste arv laias laastus kaks korda suurem kui tavapäraselt.

«Liiklusõnnetuste põhjustest esines keskmisest rohkem teeandmiskohustuse eiramist, vastassuunavööndisse kaldumist ja pargitud sõidukitele otsasõitu,» ütles Ernits. «Paljud tagurdamisel juhtunud õnnetused leidsid aset teedel ning olid otseselt seotud lumega. Sõidukijuhid sõitsid teelt välja ja lumehangest välja tagurdades omakorda teisele sõidukile otsa. Samuti juhtus mitmeid õnnetusi, kus püüti tagurdades ummikust välja manööverdada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles