Uute autode müük kasvab Euroopas mühinal

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat Chrysleri kontorihoone
Fiat Chrysleri kontorihoone Foto: SCANPIX

Sarnaselt Eesti turule algas ka kogu Euroopa Liidus käesolev aasta uute sõiduautode turul tõusuga. EL liikmesriikides kasvasid müüginumbrid jaanuaris 6,2% võrra võrreldes eelmise aasta esimese kuuga, vahendab autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL) ACEA andmeid.

Kui mullu jäi uute sõiduautode jaanuari müük Euroopa Liidus napilt alla miljoni, siis tänavu jaanuaris ületati antud piir ja kokku müüdi 1,061 miljonit uut sõiduautot.

Kasvunumbrite eest kandsid ennekõike hoolt suuremad turud nagu Saksamaa (+3,3%), Prantsusmaa (+3,9%), Suurbritannia (+2,9%) ning eriti suurt tõusu teinud Hispaania (+12,1%) ja Itaalia (+17,4%).

Balti riikidest näitas Eesti turule (+9,9 protsenti) sarnast kasvu jaanuaris ka Leedu, kus müüdi 9,7% võrra enam uusi sõiduautosid võrreldes eelmise aasta jaanuariga. Lätis aga seevastu toimus jaanuaris väike 5,1% langus. Tagasihoidliku 2015. aasta müüginumbrite taustal tegi jaanuaris suure hüppe Soome autoturg, kasvades koguni 14,8 protsenti.

Suurematest autotootjatest näitasid enam kui kümneprotsendilisi kasvunumbreid FiatChrysler, Opel ja Ford. Euroopa turuliidrina jätkav Volkswageni Grupp püsis aga napilt plusspoolel, vaid 0,8% võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles