Parimad kaardirakendused ühistranspordiga liiklejale

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitargast
Digitargast Foto: Ekraanitõmmis

Mäletate aega, kui inimesed käisid pliiatsi ja paberilipikuga bussipeatustes ajatabeleid ümber kirjutamas, et teaks, millal bussi peale minna? Nüüdseks on mugavamad võimalused ja nagu eksperiment näitas – täiesti toimivad! - kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark

Juba mõnda aega pole kõige populaarsem kaardirakendus Google Maps pelgalt kaart, vaid pakub lisateenuste näol abi nii reisidel kui ka igapäevastel liikumistel, kirjutab Hardi Keerutaja Digitarga külalisblogis. Vastavalt sellele, kas on plaanis liikuda jalgsi, auto või ühistranspordiga, tekivad aadressi sisestamisel sellekohased valikud ning välja on toodud isegi ajakulu. Hiljuti lisandus ka eraldi nupp Uberi kutsumiseks koos orienteeruva maksumusega. Jällegi üks asi, mida me veel mõned aastad tagasi ette ei kujutanud. Paar aastat tagasi polnud Google Maps veel eriti töökindel. Navigeerimine oli omal vastutusel ja tihti tuli ette, et rakendus jäi asukoha määramisega hätta. Vähemalt minul pole viimase poole aasta jooksul enam probleeme esinenud. 

Viimastel nädalatel, kui auto on olnud remondis, olen katsetanud just Google Maps`i ühistranspordifunktsiooni. Alguses pelgasin, et ehk on valed bussiajad, aga kiiresti selgus, et täiesti uuendatud ja kehtivad. Äpp ei soovita kõige ekstreemsemaid variante, mis sunniksid sind üle autotee spurtima, et napilt sulguvate uste vahelt trollile jõuda – pigem mõistlikud arvutused.

Loe lähemalt nutikast liiklemisest Digitargast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles