KPMG: Euroopa ettevõtted pole küberrünnakute tõrjumiseks piisavalt valmis

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lekkinud on enam kui 21 miljonit parooli.
Lekkinud on enam kui 21 miljonit parooli. Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

KPMG poolt globaalsete ettevõtete tegevjuhtide seas tehtud uuring näitas, et vaid pooled ettevõtetest on enda hinnangul rakendanud piisavalt meetmeid küberrünnakute ennetamiseks.

Ligi kolmandiku ehk 29 protsendi ettevõtjate sõnul on ebapiisav infoturve kõige suurem risk nende ettevõttele, kuid vaid pooled küsitletutest on võtnud tiimi küberturvalisuse eksperdi ning 21 protsenti plaanib seda teha. Kasutuselolevad tehnoloogiad on uuendatud 37 protsendil ettevõtetest, teatas KPMG Baltics OÜ.

 «Sõltumata ettevõtte tegevusvaldkonnast ja suurusest on oluline kindlustada ettevõtte toimimiseks vajalike andmete, sealhulgas klientide ja äripartnerite andmete kaitsmine. Globaalsetel ettevõtetel on kõik vahendid, et õige ettevalmistuse korral küberriskidega toime tulla, kuid alustuseks on vaja teadvustada selliste riskide olemasolu ja võimalikud tagajärjed,» rääkis KPMG Baltics OÜ infotehnoloogia nõustamisteenuste juht Teet Raidma.

Uuringust selgus, küberrünnatukeks on paremini valmistunud Ameerika Ühendriikide ettevõtted, kellest 87 protsenti on oma hinnangul teinud infoturbe riskide ennetamiseks kõik vajaliku. Euroopa ettevõtted on tagasihoidlikumad – 31 protsenti ettevõtetest tunneb, et on piisavalt valmistunud.

Raidma sõnul on mitmed ettevõtted mõistnud, et küberturvalisuse tagamine ei ole kohustus, vaid võimalus konkurentsieelise saavutamiseks.

«Tänavusel Maailma Majandusfoorumil räägiti neljandast tööstusrevolutsioonist, millega kaasneb veelgi suurem tehnoloogiline ühenduvus maailmas. Ettevõtete majanduslik toimetulek neljanda revolutsiooni ajal sõltub suuresti sellest, kui hästi nad suudavad tehnoloogia arenguga sammu pidada ja küberriskideks valmistuda,» ütles Raidma.

Uuringus osales üle 1200 ettevõtja kümnest riigist: Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Hiina, Hispaania, India, Itaalia, Jaapan, Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles