Eesti idufirmad küsivad riigilt 10 000 ingliskeelset koolikohta välismaa talentide lastele (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti startup-ettevõtjad
Eesti startup-ettevõtjad Foto: Erakogu

Eesti idufirmad ootavad riigilt tuhandete ingliskeelsete koolikohtade tekitamist, et sinna saaksid õppima asuda Eestisse meelitatavate välismaa talentide lapsed.

Koolikohtade tekitamise mõtte käisid Eesti idufirmade esindajad välja veebruari alguses ettevõtlusminister Liisa Oviiriga kohtudes. Nende sõnul on välismaa talentide Eesti idufirmadesse palkamise puhul just vastuvõetava hinnaga ingliskeelsete koolikohtade puudumine üks suuremaid probleeme, kirjutab portaal Geenius.

Endine Skype Eesti juht ning praegu idufirmas Pipedrive töötav Tiit Paananen tegi ettepaneku võtta eesmärgiks luua Eestisse 10 000 ingliskeelset koolikohta ning pöörata praegune probleem võimaluseks. See annaks tema sõnul välistalentide meelitamisel kasutada koolikohtade olemasolu ühe argumendina, miks välistöötajad võiksid Eestisse kolida.

Tallinnas on praegu võimalik omandada ingliskeelset kooliharidust mitmes koolis: International School of Estonias, Audentese Erakoolis, Inglise Kolledžis (kõigis võimalik õppida International Baccalaureate ehk IB-õppekava järgi) ning Tallinna Euroopa koolis (võimalik õppida European Baccalaureate ehk EB-õppekava järgi). Tartus pakub IB-õpet Miina Härma gümnaasium, kuid praegu ainult 1.-4. klassi ning 11.-12. klassi jaoks. Samuti pakub Tartus ingliskeelset haridust Tartu International School, aga seda õpilastele vanuses 6-15 aastat.

​Kui lapse emakeel on mõni Euroopa Liidu emakeel, võib ta asuda õppima ka Tallinna Euroopa koolis, kus aasta eest tuleb sõltuvalt õpilase vanusest tasuda 3675 kuni 4500 eurot ning see hinnaklass on idufirmade jaoks sobiv. Õppimine selles koolis on teistest odavam seetõttu, et Tallinna Euroopa Kooli rahastab riik läbi sihtasutuse Innove.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles idufirmade esindajatega kohtudes, et võtab hariduse küsimuse sealt endaga kaasa ja tõstatab arutamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles