Skype võimaldab nüüd videokõnesid korraga kümnete inimestega

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i videokõned
Skype'i videokõned Foto: Skype

Microsoft lasi eile välja uuenduse Skype’i Androidi ja iOS’i rakendusele, mis võimaldab nüüd pidada videokõnesid korraga kuni 24 inimesega.

Esmalt jõudis uuendus USA ja  Lääne-Euroopa kasutajateni ning laieneb üle maailma märtsis. Videokõned esitatakse HD-kvaliteedis (1080p) ning kõne vältel saab vaheldumisi kasutada nii seadme esi- kui tagakaamerat, teatab Skype oma ajaveebis.

Videokõne ajal on ekraani alumises paremas servas kogu aeg näha oma vestlust. Kui vestluses osaleb enam kui seitse inimest, tuuakse parasjagu rääkiv inimene rakenduse vaates esile. Soovi korral saab siiski ühe kindla inimese liikuva pildi teiste kõrval püsivalt esile.

Olulise uuendusena saab nüüd konverentskõnesse kutsuda ka inimesi, kellel Skype’i konto puudub – neile saab saata SMSi või e-maili lingiga, millel klikkamine toob nad vestlusesse.

Video grupikõnede turuliidriks on 300 miljoni kasutajaga TNW andmeil Hangouts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles